Maria Milstein en Hanna Shybayeva

HENGELO - De Waterstaatskerk zal op zondag 10 december de locatie zijn van een bijzonder viool- en pianoconcert van Maria Milstein en Hanna Shybayeva.

Dit bijzondere concert zal van start gaan om 16.00 uur. Beide muzikanten hebben hun sporen verdiend in de muziekwereld. Milstein is violiste en bekend van de CD 'Sounds of war'. Samen met pianiste Shybayeva heeft ze een interessant programma in elkaar gezet met werken van Bartok, Stravinsky, Sjostakovitsj, Rafel en Prokofiev. Voor 17,- euro kan men deelgenoot zijn van deze bijzondere avond in de Waterstaatskerk. Kaarten zijn te bestellen via www.schouwburghengelo.nl

Henry van Loon

HENGELO - In de voorstelling 'Sleutelmoment' neemt Henry van Loon je mee in het chaotische, veranderlijke leven waarin hij tal van verschillende rollen speelt. De voorstelling is op woensdag 13 december te zien in de Schouwburg Hengelo. De avond gaat van start om 20.00 uur.

Henry van Loon vertolkt een aantal opvallende rollen die in razend tempo in elkaar overlopen tijdens 'Sleutelmoment'. Tijdens deze cabaretvoorstelling zie je z'n chaotische leven opgedeeld in verschillende spraakmakende rollen. Laat je op je wenken bedienen tijdens deze komische voorstelling met het So Nice Theater dinerarrangement. Het arrangement en de voorstelling zijn te reserveren via www.schouwburghengelo.nl Dezelfde voorstelling is op 15 december te zien in Stadstheater De Bond in Oldenzaal.

Adelheid
Roosen 'Mam'

HENGELO - De documentaire 'Mam' door Adelheid Roosen geeft een bijzondere inkijk in het leven van een moeder met de ziekte van Alzheimer.

Roosen vergelijkt het ziekteproces van haar moeder met het verhaal Alice in Wonderland. 'Nu mijn moeder de ziekte van Alzheimer heeft, zie ik haar niet verdwijnen, ik zie haar tevoorschijn komen. Ik ervaar haar als een Alice in Wonderland: ze valt door de tijd heen. Ik val haar achterna, ontdek waar ze is, wat ze beleeft, doet en zegt.' De documentaire is te zien in de Schouwburg Hengelo op 15 december om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.schouwburghengelo.nl