Borne klaar voor het carnaval

BORNE - De Bornse carnavalisten hebben er weer zin in; zij hadden afgelopen weekend een gezellige drukte met de bekendmaking van hun hoogheden.

Vrijdagavond gaven de Toet'nbloazers de aftrap voor het nieuwe seizoen met de bekendmaking van de nieuwe Stadsprins. Stadsprins Ronny I en Adjudant Daniël regeren over Borne. In een bomvolle tent naast Café Platenkamp kwamen zij tevoorschijn achter een vallend doek. Stadsprins Ronny (Kollen) is voor velen in Borne geen onbekende. Hij is eigenaar van zijn eigen bedrijf Audio Music en verzorgt onder andere het licht en geluid bij coverband Big Bird. Ronny is getrouwd met Ann en samen hebben ze twee kinderen, Roos (9) en Bram (3). In zijn vrije tijd speelt hij graag een potje FIFA en kijkt hij graag naar voetbal, al meer dan 20 jaar heeft hij een seizoenskaart bij Heracles Almelo. Adjudant Daniël (van den Berg) is 25 jaar en heeft dus net de halve Abraham gezien. Sinds 2009 is hij al lid van de vereniging en heeft samen met Nienke, Lex, Dennis en Sander de jongerenafdeling opgezet binnen de vereniging.

Jeugdhoogheden
Na een geheimhouding van 8 maanden en 17 dagen mocht zij het dan eindelijk hardop uitspreken: Jonkheer Teun en Jonkvrouw Fleur zijn dit jaar de jongeren hoogheden 2018 van C.V. de Toet'nbloazers! Het carnavalsbloed giert al 22 jaar door het lichaam van Jonkheer Teun. Zijn opa is de derde stadsprins van C.V. de Toet'nbloazers. Ook zijn vader is stadprins geweest in 1997 en als klap op de vuurpijl was Jonkheer Teun zelf jeugdprins in 2002. De afgelopen jaren zat Teun bij de altijd dorstige jongerenraad, maar is hij ook wekelijks te vinden bij de fanatieke groep van de wagenbouw. Bij Jonkvrouw Fleur zit het carnaval in haar bloed. Ze zit al vanaf haar 5e bij de dansmarietjes van C.V. de Toet'nbloazers en is in 2005 jeugdprinses geweest. Deze fantastische Jonkvrouw is 19 jaar en komt uit Borne. Ze studeert voor Sport en bewegen te Enschede. Ze geeft training bij RKSV NEO en voetbalt bij dames 1.