Afbeelding
Foto:

Open Huis en Winterfair Erve het Geurts in Hengelo

HENGELO - Erve Het Geurts in Hengelo organiseert op zaterdag 2 december een gezellige winterfair en open huis. Van 11.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom aan de Geurdsweg 20 in Hengelo.

Veel mensen met geheugenproblemen of een andere zorgvraag staan vaak nog midden in het werkzame leven. Deze mensen hebben de wens zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en hun autonomie te behouden. Tijdens de dagbesteding of werkbegeleiding van Erve het Geurts, zijn mensen actief met het maken van ambachtelijke producten of bezigheden op het erf. Op 2 december organiseert Erve Het Geurts een Winterfair waar tijdens de dagbesteding zelfgemaakte producten tegen een schappelijk prijsje te koop zijn.

Open huis
Tijdens de Winterfair is er een Open Huis, zodat ook de ontvangstruimte van de dagbesteding kan worden bekeken. Ook de rest van de locatie van Erve het Geurts, aan de Geurdsweg 20 in Hengelo, is op dat moment toegankelijk. In het landelijke buurtschap Oele biedt de stichting een programma aan, waarbij talenten van mensen met een zorgvraag worden aangesproken. Deelnemers zijn tevreden en ervaren dat er persoonlijke aandacht is voor hun mogelijkheden, in plaats van de beperkingen vanwege hun zorgvraag. Het programma is een moderne vorm van zorg, waar momenteel ook veel onderzoek naar gedaan wordt.

Dagbesteding
De dagbesteding werd in 2015 gestart door twee Twentse families, als burgerinitiatief. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid naar een structureel aanbod op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Er worden op deze manier aan 18-35 mensen activerende zorg en begeleiding geboden. Erve het Geurts verwacht in 2018 vanwege nog steeds groeiende vraag ook een groep te openen op de woensdag en is dan op alle werkdagen geopend. Tijdens de Winterfair kunnen ook mensen die dagbesteding overwegen vrijblijvend een kijkje nemen bij de locatie.

Traditie
De Winterfair is een jaarlijks terugkerend evenement waarop deelnemers aan Erve het Geurts kunnen laten zien wat er nog wel kan. De producten die gemaakt worden tijdens de dagbesteding leveren toegevoegde waarde op voor hen.