Afbeelding
Foto:

Veldhuis & Kemper weer in Hengelo

HENGELO - Veldhuis & Kemper staan op 14 april volgend jaar op de planken in Hengelo. De twee succesvolle cabaretiers namen na bijna twintig jaar samen op het podium een jaar pauze om los van elkaar te ontdekken wat ze nou écht wilden in het leven. Daarna kwamen de mannen weer bij elkaar en maakten met Geloof ons nou maar hun meest persoonlijke voorstelling tot nu toe.

De toon van de negende voorstelling is vanaf de eerste minuut anders dan die van de voorgangers. Binnen een minuut zijn de twee populaire cabaretiers het niet met elkaar eens: Remco Veldhuis erkent best te hebben genoten van een jaar pauze, Richard Kemper heeft zich vooral verveeld en op de bank gezeten. "Je merkt in de zaal dat mensen zelfs een beetje schrikken", vertelt Veldhuis lachend. "Normaal waren wij het op het podium altijd met elkaar eens: we worden ouder, hoe doe je dat? De vrouwen nemen de wereld over, hoe gaan we daarmee om? Maar ook in het echte leven verschilden we voor het eerst in lange tijd echt van mening." Na 18 jaar samen op het podium was het tijd voor een soort van proefscheiding.

Samen ontploft
Kemper moest even wennen aan het idee. "Al versmelt je wel als je jarenlang alles samen doet", geeft hij nu toe. Het succes overviel het tweetal, dat elkaar in 1997 leerde kennen via een wederzijdse vriend. Nadat zij indruk maakten op Cameretten én na de megahit Ik wou dat ik jou was zaten de zalen vol en stopten zij met hun andere werk (Kemper werkte voor een reclamebureau, Veldhuis was tv-programmaontwikkelaar). "We zijn samen ontploft", analyseert die laatste nu. "We zijn voor het publieke oog van amateurs naar uitverkochte grote zalen gegaan. Ik gun iedereen zo'n carrière. Maar een nadeel is wel dat je op een gegeven moment geen idee meer hebt wat je alleen kan. Ik wist niet meer wat er van mijzelf zou overblijven als je de andere helft van het duo weg zou halen."

Kaarten reserveren
Kaarten voor 'Geloof ons nou maar' van Veldhuis & Kemper op zaterdag 14 april 2018 om 20.00 uur in Schouwburg Hengelo kosten € 25,50 (inclusief garderobe en drankje). Reserveren kan via www.schouwburghengelo.nl of aan de kassa van het theater, maandag tot en met zaterdag tussen 12.00 uur en 16.00 uur of bel 074-2556789.