Afbeelding
Foto:

Sinterklaas is een feest voor álle kinderen

OLDENZAAL - Sinterklaas is een feest voor álle kinderen en hij slaat dan ook geen kind over. Dit was de insteek van het leuke Sinterklaasfeest dat vorige week woensdag gehouden werd in Oldenzaal.

Op het Hulsbeek werd een gezellig Sinterklaasfeest georganiseerd bij restaurant Klein Afrika. Dit is een vaste traditie om ook kinderen uit minimagezinnen een zo leuk mogelijk Sinterklaasfeest te bieden.


Mooi initiatief
Dit is een initiatief van de 'Twentse Partypieten' om eens per jaar iets te doen voor een goed doel. In december verzorgen zij de Sinterklaasbezoeken bij veel regionale gezinnen. In samenwerking met de armoedecoördinatie van Impuls, Stichting Palet en Buurtinitiatief werd deze leuke middag gehouden op woensdag 22 november. Een kleine honderd kinderen genoten in restaurant Klein Afrika van een écht oud-Hollandse Sinterklaasmiddag.

Geweldig feest
Onder leiding van Sven Lulolfs en Joop Walkot met behulp van de vele vrijwilligers, beleefden de kinderen een fantastisch Sinterklaasfeest. Henkie de Clown draaide voor elk kind een dier gemaakt van ballonnen. Het motto van de middag was: "Wie helpt Sinterklaas met knutselen?" Zoals speculaas koekje versieren, buttons maken of een sleutelhanger maken.

Leuke activiteiten
Er waren natuurlijk ook veel andere leuke activiteiten voor de kinderen. Er was een springkussen, popcorn en gratis ranja. De ouders hadden gratis koffie en of thee. Tegen 16.00 uur kwam de Sint aan. Vele kinderen schudden hem de hand. Sinterklaas was blij dat hij weer in Oldenzaal was. Natuurlijk heeft de Sint er voor gezorgd dat ieder kind een mooi cadeau kreeg. En kregen de kinderen allen een kinderpannenkoek met een ijsje na. Een geweldig initiatief om te zorgen dat geen kind dit mooie feest mist.