Afbeelding
Foto:

Marktplein Hengelo gaat op de schop

HENGELO - Het marktplein gaat op de schop. Van zondag 26 november tot en met zondag 3 december 2017 kunnen alle Hengeloërs van 8 jaar en ouder stemmen op één van de drie conceptontwerpen. Zij kunnen zo meebepalen hoe het plein er uit moet komen te zien. Hiermee kunnen zij ook zelfs leuke prijzen winnen en er is een kleur- en tekenwedstrijd voor kinderen uit groep 5 t/m 8.

Drie gerenommeerde ontwerpbureaus, IAA Architecten , Mecannoo en West8, hebben een concept schetsontwerp voor het marktplein gemaakt. De ontwerpen worden zaterdag 25 november onthuld en vanaf zondag 26 november 12.00 uur kan er gestemd worden. De ontwerpen zijn concepten, er kunnen nog aanpassingen gedaan worden. Mensen kunnen hun suggesties, ideeën of verbeteringen daarvoor op het stembiljet aangeven.

Stemmen
Het stembureau opent zondag 26 november om 12.00 uur de deuren aan het marktplein, op de hoek Markt /Molenstraat. Daar zijn de drie ontwerpen te bekijken. De ontwerpen zijn vanaf 25 november ook online te vinden op www.bureauhengelo.nl/stemophetmarktplein. En iedereen die niets wil missen kan de speciale facebookpagina volgen: www.facebook.com/stemophetmarktplein. Het winnende ontwerp wordt op 11 december bekendgemaakt.

Winactie
Iedereen die een stem uitbrengt, maakt ook kans op leuke prijzen. Elke honderdste en duizendste stemmer wordt beloond met een prijs. De prijzen worden beschikbaar gesteld door de ondernemers in de binnenstad. Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool is er een kleur- en tekenwedstrijd. Alle scholen krijgen kleurplaten uitgereikt.
De scholieren kunnen deze naar het stembureau brengen en hier een leuke prijs voor de hele klas mee winnen.

Samenwerking
Het project marktplein is een samenwerking tussen de gemeente Hengelo, Bureau Hengelo, stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) en stichting Vastgoed Hengelo.
De afgelopen maanden hebben ze hard gewerkt aan een gezamenlijk actieplan voor een vitale Hengelose binnenstad. Hierin zijn de concrete ambities, beleidskeuzes en acties om die te bereiken beschreven.