50.000 euro voor Buurtbonnen
50.000 euro voor Buurtbonnen Foto:

Hengelo helpt kinderen in minima-gezinnen

HENGELO - Meedoen in de maatschappij is erg belangrijk. Sport, cultuur, binnen- en buitenschoolse activiteiten dragen allemaal bij aan fijn opgroeien in Hengelo. Maar wanneer je ouders een laag inkomen hebben, kun jij als kind niet altijd meedoen... Daarom helpt de gemeente kinderen uit deze gezinnen door middel van het Kindpakket.

Het Kindpakket bestaat al een tijdje. Dit is een verzamelnaam voor meerdere vergoedingen waar ouders aanspraak op kunnen maken. Doel is dat met deze vergoedingen kinderen zo normaal mogelijk mee kunnen doen met activiteiten. Anders lopen zij namelijk al snel een risico op sociale uitsluiting. Ook in 2018 blijft het Kindpakket beschikbaar. Sterker nog, het wordt op punten nog ruimer opgezet.

Bijdragen
Via het Kindpakket kunnen ze bijvoorbeeld een bijdrage krijgen voor zwemlessen en andere (sport)activiteiten, vergoeding voor schoolkosten, een gratis identiteitskaart en een fashioncheque. Hiermee kunnen zij dan kleding kopen bij lokale ondernemers. De gemeente wil voor komend jaar ook geld voor fruit toevoegen aan het Kindpakket evenals huiswerkbegeleiding. Door een nieuwe interpretatie van het Kindpakket kunnen kinderen volgend jaar ook een laptop aanvragen in plaats van de desktop-computer die nu gebruikelijk is. De gemeenteraad van Hengelo zal naar verwachting op 19 december instemmen met deze wijzigingen. Voorafgaand is er op 6 december een politieke markt over het onderwerp. In 2018 is er 450.000 euro beschikbaar. Bovendien blijft er geld over van het Kindpakket 2017. Dit resterende bedrag wordt ook toegevoegd aan het budget.