Afbeelding
Foto:

Minima goed verzekerd tegen onvoorziene kosten

OLDENZAAL - Het einde van het jaar is weer aangebroken; de tijd van het jaar dat ook menig Oldenzaler weer eens overweegt om naar een andere zorgaanbieder te gaan. Maar wanneer je een laag inkomen hebt én hoge kosten, dan is dit vaak een lastige opgave. Gelukkig helpt de gemeente hierbij.

In Oldenzaal kunnen mensen met een chronische ziekte of handicap en een laag inkomen gebruik maken van een collectieve ziektekostenverzekering van Menzis. De gemeente biedt dit al enkele jaren aan, maar nog lang niet iedereen in de doelgroep is hiermee bekend. Menzis geeft dan een mooie korting op deze verzekering en de gemeente zelf betaalt ook mee aan een deel van deze premie.

Voor wie?
Met deze verzekering, genaamd GarantVerzorgd 3, kunnen chronisch zieken en gehandicapten de zorgkosten in de hand houden. Inwoners komen in aanmerking voor deze collectieve verzekering wanneer hun inkomen lager is dan 130 procent van de geldende bijstandsnorm. Het eigen vermogen is hierbij niet van belang.

Goede dekking
Deze GarantVerzorgd 3 heeft een aantal belangrijke voordelen. Deze aanvullende verzekering heeft namelijk een uitgebreidere vergoeding voor specifieke kosten. De extra kosten komen dan namelijk voor rekening van de gemeente Oldenzaal. Ook het eigen risico van 385 euro wordt volledig vergoed. Deelnemers krijgen tevens 6 procent korting op de basisverzekering en 9 procent korting op de aanvullende verzekering Garant-Verzorgd 3. Verder wordt de eigen bijdrage aan het CAK voor een WMO-voorziening vergoed tot 300 euro per jaar. Voor deze aanvullende verzekering geldt geen keuringsvereiste.

Ander pakket
Je kunt ook kiezen voor een ander minder uitgebreid pakket: GarantVerzorgd 1 en 2. Ook dan ontvang je de collectiviteitskortingen, maar wordt het eigen risico van 385 euro niet vergoed. Wilt u meer informatie over deze collectieve ziektekostenverzekeringen in Oldenzaal? Kijk op www.gezondverzekerd.nl en klik door naar de gemeente. Of bel met de Overstap-Coach van Menzis, telefoon (088) 222 40 80. Maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur, lokaal tarief. Je kunt nog overstappen tot 1 januari.