Goede isolatie voor een comfortabel en duurzaam huis

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal is zelf al druk bezig met duurzame investeringen en duurzaamheidsmaatregelen. Maar Oldenzalers kunnen zelf ook veel doen om tot een aangenaam woonklimaat te komen. Zo is het verstandig om eens na te denken over het isoleren van de woning.

Veel oudere huizen zijn vaak relatief slecht geïsoleerd. Dit heeft als gevolg dat u als bewoner fiks moet stoken om het pand warm te krijgen. Veel hitte gaat verloren door een slechte isolatie, wat een beetje vergelijkbaar is met 'een zak geld nemen en deze in brand steken'. Kortom, niet echt zinnig, laat staan goed voor de portemonnee.

Voorlichting
De gemeente is daarom ook druk bezig om meer inwoners te wijzen op het belang van goede isolatie. Dit is een investering die zichzelf uiteindelijk terug zal verdienen doordat de energierekening zal dalen. Onder meer via de gemeentelijke informatiepagina worden huizenbezitters enthousiast gemaakt door praktijkervaringen; zoals Joop de Vries die deze week zijn verhaal deed. "Ik heb veel met duurzaamheid. Ik heb graag een comfortabel huis, maar ik vind het vooral belangrijk om zuinig te zijn op onze aarde." zo benadrukt hij. Met verbouwingen aan zijn huis heeft hij het in de loop der jaren steeds duurzamer gemaakt. "Het heeft natuurlijk te maken met dat we het in huis graag aangenaam hebben", legt hij uit. "Maar ook het kostenaspect speelt mee. We hebben geïnvesteerd, zodat onze maandlasten lager zijn geworden." Joop de Vries zag het effect terug op de meterstanden; het leverde concreet euro's op.