Nieuwe concerten KSO Cecilia komend voorjaar in Hengelo

HENGELO - Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia speelt dit voorjaar twee concerten. Op zondag 18 februari treden zij op in de Bethelkerk in Hengelo vanaf 14.30 uur.

Op het programma staan de volgende werken: Frederick Delius, On hearing the first Cuckoo in Spring. Max Bruch, Concert nr. 1 in G opus 26. Charles Hubert Parry, Symfonie nr. 3 "The English". Solist: Hrayr Ter-Sargsyan.

Hrayr
Hrayr Ter-Sargsyan is geboren in Armenië. Daar studeerde hij zeven jaar aan de muziekschool. Hij ontving een aanmoedigingsprijs bij het Nationale Jongtalenten concours in Armenië.?Hrayr woont nu 8 jaar in Nederland. In 2009 won hij de eerste prijs bij het Talentenjacht regionale concours. In 2010 ontving hij nogmaals een aanmoedigingsprijs bij het Eerste Britten vioolconcours. Van 2010 tot 2011 heeft hij vooropleiding gedaan aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede bij viooldocente Skye Carman. Vanaf 2011 studeerde hij aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle bij Sarah Kapustin waar hij in februari 2016 is afgestudeerd. Hij heeft masterclasses gevolgd bij Daniel Rowland, Pyotr Tarcholik, Moshe Hammer en Benzion Shamir.

Strijkorkest
Hrayr vormt het Odayin trio met pianiste Hanke Scheffer en cellist Noam Staal. Daarnaast is hij lid van het Libero Strijkorkest en remplaceert regelmatig bij Van Wassenaer Consort. ?Hrayr heeft een Jaap Bolink viool ( 1996/1997) en een Albert Nürnberger strijkstok in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Toegang is gratis. Na afloop wordt een vrije gift op prijs gesteld.