Afbeelding
Foto:

Workshop Indisch koken

Ik ben Raymond Linde en geef op 13 december een kookworkshop Indonesisch koken bij de Volksuniversiteit in Hengelo. Naast docent bij de Volksuniversiteit heb ik een eigen bedrijf in Delden.

Graag deel ik mijn passie voor het koken van de traditionele Indonesische keuken. Ik ben van mening dat iedereen Indonesisch kan leren koken. Er wordt vaak gezegd dat het koken van een traditionele rijsttafel moeilijk is. Het tegendeel laat ik tijdens de Indonesische kookworkshop zien. Ik neem je mee in het ontdekken van de verschillende ingrediƫnten. Wanneer je deze kennis eenmaal onder de knie hebt, gaat er een nieuwe culinaire wereld voor je open. De Indische cultuur is een eetcultuur, waarbij gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Deze gastvrijheid vind je terug op je bord. Voor het bereiden van een rijsttafel moet je in staat zijn verschillende vlees-, kip-, groentegerechten te kunnen maken.

Je maakt kennis met een pallet van verschillende smaken. Onder het motto: als je wat doet, doe het dan goed, leer ik je de kneepjes van het vak. Ik doe geen concessies aan de smaak en samenstelling van een gerecht. Wanneer er bepaalde ingrediƫnten in horen, komen ze er ook in. Alleen de scherpte van het gerecht en de hoeveelheid zout in het gerecht bepaal je zelf. Aan de hand van duidelijke en overzichtelijke recepten zet je de eerste stappen in de wereld van de traditionele Indonesische keuken.
Raymond Linde
www.volksuniversiteit-hengelo.nl