Afbeelding
Foto:

Unieke straatverlichting Pastoriestraat

HENGELO - De nieuwe LED verlichting van de Pastoriestraat is een mijlpaal in de revitalisering van de oudste (horeca-)straat van Hengelo. Op donderdag 23 november schakelde wethouder Marcel Elferink de verlichting officieel in.

De bestaande openbare verlichting in de Pastoriestraat is vervangen door klassieke maar strakke lantaarns. Deze staan grotendeels op wandarmen waardoor ze zo min mogelijk een obstakel vormen. De lantaarns zijn voorzien van LED modules die naast een warm witte lichtkleur alle kleuren van de regenboog kunnen uitstralen. De aansturing hiervoor is draadloos, het aanbrengen van extra bedrading is niet nodig geweest.

Uniek is dat de ondernemers in het gebied zelf kunnen kiezen uit een aantal voorgeprogrammeerde lichtscenario's. De verlichting wordt via een app in besloten beheer bediend. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen kleuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld een carnavalsprogramma tijdens de verlichte optocht, oranje in koningsnacht of rood als FC Twente ooit weer kampioen wordt. Daarnaast is uniek dat handhaving en politie een eigen app hebben waarmee de verlichting met één druk op de knop ingesteld kan worden op fel wit licht.