Hengeloërs blij met F35

HENGELO - Steeds meer Hengeloërs ontdekken het gemak van de F35. Deze nieuwe 'fietssnelweg' vormt een hoogwaardige verbinding tussen Hengelo en de andere Twentse steden onderling.

Onlangs werd een fietscampagne gehouden om het gebruik van deze fietssnelweg te stimuleren. Ruim 180 mensen namen deel. Door regelmatig over de F35 te fietsen konden zij sparen voor een beloning. Begin september deelde wethouder Jan Bron samen met een promoteam krentenwegge uit om fietsers te bedanken en om de F35 in het zonnetje te zetten. Momenteel onderzoekt de gemeente het effect van de actie. De afgelopen tijd werd veel geïnvesteerd om de F35 goed aan te laten sluiten op de steden en de trajecten van de F35 zelf. Zowel in Hengelo als Enschede zijn er ontbrekende schakels aangelegd. De fietssnelweg is daarmee nog aantrekkelijker voor geworden. Op een elektrische fiets is de F35 in de spits zelfs sneller dan de auto. Voor de zomer is het deel tussen het Watertorenpark en het station van Hengelo gereed. De gemeente Hengelo verbetert ook de fietsverbindingen met Borne. De F35 wordt verder doorgetrokken en het fietspad langs de Bornsestraat wordt geoptimaliseerd, zodat fietsers nog makkelijker en sneller op hun bestemming komen. Ook hier loopt een actie: fietsers kunnen een beloning ter waarde van 40 euro verdienen. Meer informatie: www.snelopdefiets.nl.

Rommelmarkt voor Syrische weeskinderen

OLDENZAAL - De Suryoye Aramese vereniging Oldenzaal zamelt geld in voor weeskinderen in Syrie. Ten behoeve hiervan wordt een rommelmarkt georganiseerd op 26 november van 10.00 tot 17.00 uur. Locatie is de kerk van de Aramese vereniging aan de Thijlaan 20 in Oldenzaal.

Het belooft een gezellige dag te worden met vele extra activiteiten. Zo zal er een kapster, nagelstyliste en schoonheidsspecialiste aanwezig zijn. Ook kunt u er terecht voor bijzondere Oosterse lekkernijen zoals baklava en burek. De organisatie is momenteel bezig met het inzamelen van spullen voor de rommelmarkt. Spullen zoals speelgoed, kleding, kerstspullen en huisraad in goede staat zijn van harte welkom. Deze kunnen op 6, 13 en 20 november naar de locatie aan de Thijlaan 20 gebracht worden tussen 19.00 en 21.00 uur, of maak een afspraak via 06 17970707