Afbeelding
Foto:

Kaartverkoop Theaterweekend in Schouwburg Hengelo

HENGELO - In het weekend van 26 t/m 28 januari 2018 ademt heel Nederland theater tijdens het derde BankGiro Loterij Theaterweekend.

Schouwburg Hengelo is natuurlijk ook één van de deelnemende theaters. Zij hopen natuurlijk ook juist veel niet-theatergangers eens binnen de deuren te krijgen om kennis te laten met het diverse en toegankelijke aanbod van voorstellingen. De kaartverkoop voor het Theaterweekend is inmiddels begonnen. Waar u dan heen gaat? De voorstellingen zijn nog een verrassing! Maar de prijs van een toegangskaartje is al wel bekend: die ligt tussen de 5 en 9 euro per kaartje – theater was nog nooit zo voordelig.

Op 19 december maken wij de titels van de voorstellingen bekend. Gasten kunnen vanaf vandaag wel een 'blind date' boeken voor een voorstelling, waarvan alleen tijden, prijzen en een paar steekwoorden bekend zijn. Wat het publiek precies gaat zien, blijft een geheim tot 19 december, maar wie vandaag al boekt, heeft natuurlijk wél de beste plaatsen!

Vrijdag (26 januari)
Middenzaal: Verrassende dansvoorstelling mét live muziek voor 7,50 euro.

Zaterdag (27 januari)
Middenzaal: Klassieke muziek, poëzie en film voor 7,50 euro.
Rabozaal: Een avond klassiekers uit de Nederlandstalige popmuziek voor 9 euro.

Zondag (28 januari)
Rabozaal: Twee kinderhelden op de boerderij (van 2 tot 6 jaar) voor 7,50 euro en 5 euro (jeugd).

Over de initiatiefnemers
Het theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds. De eerste editie vond in 2016 plaats met vijftig deelnemende theaters in Nederland en 100.000 bezoekers. In 2017 namen er zestig theaters deel aan het weekend met 125.000 bezoekers. Voor 2018 zullen er ruim zeventig theaters deelnemen. De afgelopen jaren staat theater op zich onder druk in Nederland, onder meer door teruglopende culturele subsidies. Daarnaast is er zorg over verdere prijsverhogingen.