Laatste fase dementie in Alzheimercafé

OLDENZAAL - Op donderdag 30 november wordt in het Alzheimer Café regio Oldenzaal wederom een bijeenkomst gehouden, deze keer met het thema: de laatste fase van dementie.

Dementie heeft verschillende vormen. Maar welke vorm een patiënt ook heeft, in de loop van de tijd heeft hij/zij steeds meer zorg nodig. De dementerenden zelf maar ook de familie maken zich vaak grote zorgen om de toekomst. 'Wat staat ons allemaal nog te wachten?' Men is bang voor de achteruitgang. Ook tijdens de Alzheimer Café avonden stellen bezoekers regelmatig vragen over deze laatste fase.

Eigen regie
Hier staat u uitgebreid stil bij de vraag hoe u, als dementerende en als familie, de regie in eigen handen kunt houden. Kunt u voordat deze fase aanbreekt als betrokkene al aangeven wat uw wensen zijn (bijvoorbeeld ten aanzien van medische behandelingen)? Voor welke dilemma's kunt u dan komen te staan? Ook het onderwerp euthanasie komt aan de orde. Gastspreker van deze avond is Annejuul Tielens, specialist ouderengeneeskunde bij Zorggroep Sint Maarten. Als arts in een verpleeghuis begeleidt zij mensen met dementie in de fase waarin zij vaak intensieve (medische) zorg nodig hebben.

Kom ook
U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12. Het programma begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren, met een pauze van een half uur. De toegang is gratis. Na afloop is er, onder het genot van een drankje, ruim gelegenheid om na te praten. Voor meer informatie over het Alzheimer Café kunt u terecht op www.alzheimer-nederland.nl of via het Michgoriushuis te Oldenzaal, telefoon (0541) 58 57 00.