Najaarsconcerten Kamerkoor Arte Vocale

HENGELO - 'Am Abend leuchten die Sterne' is een hoopvolle muzikale weg door Lutherse gedachten. Arte Vocale neemt u mee door de periode van reformatie. Met muziek voor het volk, waar weemoed en het nieuwe begin levende belevingen werden.

Kamerkoor Arte Vocale is in 1999 voortgekomen uit het vroegere Twents Bachkoor en bestaat grotendeels uit geschoolde stemmen. Het repertoire is heel divers en omvat alle periodes. Het koor werkt op projectbasis en streeft er naar om jaarlijks meerdere keren van zich te laten horen met afwisselende programma's waarin regelmatig gezocht wordt naar interessante samenwerkingen. Deze keer is dat gelukt in een samenwerking met Wim Wolbrink, al meer dan twintig jaren verhalenverteller. Het koor nodigt u uit om uw vragen mee te nemen en ze te laten beantwoorden door muziek, vertellingen en beeld. De optredens zijn op 25 november om 20.00 uur in de Kristalkerk in Hengelo en op 26 november vanaf 15.30 uur in de Protestantse Kerk in Usselo. Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop, 12,50 euro aan de kasse. De kaarten zijn te koop via kaartverkoop@kamerkoorartevocale.nl

Twente Milieu wil grotere zak in supermarkt

TWENTE - Afvalinzamelaar Twente Milieu roept supermarkten op om grotere, doorzichtige afvalzakken in hun assortiment op te nemen.

Twente Milieu zamelt in diverse plaatsen het afval in door middel van transparante zakken die inwoners aan de straat kunnen zetten. Echter, veel supermarkten bieden alleen maar kleinere zakken van 35 รก 40 liter aan. Twente Milieu krijgt vaak vraag van inwoners naar grotere zakken; het gaat dan bijvoorbeeld om gezinnen die simpelweg een veel grotere hoeveelheid verpakkingsafval hebben. Twente Milieu hoopt dan ook dat de supermarkten actief grotere zakken aan gaan bieden om aan deze vraag tegemoet te komen. Hoewel er in Oldenzaal en Hengelo ook verpakkingscontainers gebruikt worden, zijn zakken toch nodig voor de hoogbouw zonder minicontainers en voor inwoners die dit zelf weg willen brengen. Twente Milieu is over de gehele linie al erg tevreden met de mate van recyclen in Twente. Zo konden diverse gemeenten al hun vaste afvalstoffenlasten verlagen door het hogere scheidingspercentage.