Accu-fabrikant opent grotere bedrijfsruimte

HENGELO - Het bedrijf Super B, dat specialiseert in het maken van accu's en batterijen voor diverse toepassingen, heeft donderdag haar nieuwe productiehal in gebruik genomen. Het bedrijf kan uitbreiden door een fiks gestegen vraag naar deze producten.

Gedeputeerde Eddy van Hijum van de Provincie Overijssel opende donderdag het nieuwe bedrijf. Super B begon aan de Diamantstraat maar betrok sinds dit jaar al de vijfde verdieping van de toren op het Expo Business Parc met haar kantoorfunctie. Nu heeft ook de productiehal en het magazijn plek gekregen in de naastgelegen hal.

Super B
Super B is al sinds 2007 actief in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige lithium accu's. Zij leveren onder meer startaccu's voor auto's en motoren tot energieoplossingen voor campers, boten en industriƫle applicaties. Vanwege de stijgende internationale vraag naar duurzame energieopslag en de grote groei in omzet, had het bedrijf dringend behoefte aan extra ruimte.

Groter
De nieuwe locatie is vier keer zo groot als het pand aan de Diamantstraat in Hengelo, waar het bedrijf voorheen gehuisvest was. De snelle groei van het bedrijf is een interessante ontwikkeling voor de regio. Want naast een hogere productie van accu's en uitbreiding op het gebied van innovatie, biedt het de regio ook een groeiend aantal arbeidsplekken en nieuwe mogelijkheden voor leveranciers.

Duurzaam
Eddy van Hijum is als aanjager van duurzame innovatie in Twente erg blij met deze en andere mooie ontwikkelingen. Zo benadrukte hij de afgelopen jaren al vaak de grote kansen die duurzaamheid biedt voor een regio als Twente.