Koffieconcert zangers Nivon

HENGELO - Zanggroep Nivon in Hengelo geeft op zondag 19 november weer haar jaarlijkse koffieconcert.

Het koor, onder leiding van dirigent Barend Slettenaar, zal optreden in het Nivongebouw aan de Lodewijkstraat 1 in Hengelo. Het concert wordt afgewisseld door Pianomuziek van pianiste Daria Federchenco. Aanvang 11.30 uur zaal open 11.00 uur. Entree kost 5 euro per persoon, inclusief een kop koffie of thee.

Nieuwe leesgroep kunstgeschiedenis

HENGELO - Hengeloërs die geïnteresseerd zijn in kunst, geschiedenis en de beleving ervan kunnen binnenkort deelnemen aan een nieuwe leesgroep.

Stichting Senia is initiatiefnemer; zij organiseren al zo'n 1.000 leesgroepen rondom thema's als kunst en cultuur met als doel om mensen met deze interesses bij elkaar te brengen. Op donderdag 30 november om 11.00 uur wordt een eerste kennismakingsbijeenkomst gehouden. Hier wordt dan gepraat over de leesgroepen op zich en praktische zaken voor een Hengelose leesgroep. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis. Senia levert dan het studiemateriaal. Belangstellenden zijn welkom op 30 november om 11.00 uur in De Bibliotheek Hengelo Stad, adres: Beursstraat 34 in Hengelo. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Aanmelden verloopt via Senia, per email naarinfo@senia.nl.