Filmhuis Oldenzaal zoekt Twents talent

OLDENZAAL - Op zondagmiddag 11 maart 2018 organiseert Filmhuis Oldenzaal voor de tweede keer het Twents Festival van de Korte Film, gemaakt door amateur filmers.

Net als dit jaar wordt het festival gehouden in Stadstheater De Bond. Een mooie kans voor aanstormende filmtalenten om hun werk in een grote zaal én voor een groot publiek te vertonen. Zo zijn de films op 11 maart te zien op een groot doek van 9 bij 4 meter met professionele projectie.

Korte films
De korte films van ongeveer 5 minuten worden geselecteerd door een vakjury bestaande uit filmprofessionals met Twentse roots. Dennis Alink, maker van o.m. de documentaire The Unknown Brood, Rick Floot, producent van documentaires voor verschillende omroepen en bedrijven. De genomineerde films, worden 's middags vertoond en beoordeeld door de publieksjury. De makers van de drie beste films ontvangen een bijzondere prijs, het bronzen, zilveren of gouden Boeskoolmenneke. In de tweede helft van het programma wordt een film of documentaire vertoond van een Twentse cineast of regisseur.

Aanmelden
Wil je deelnemen aan dit Twents Filmfestival of wil je meer informatie neem dan contact op met de organisatie van dit festival via e-mail; festival@filmhuisoldenzaal.nl of tel. 06-53895649. Zij dagen je uit om je eigen bijdrage in te sturen voor dit unieke Twents Festival van de Korte Film. Kijk voor meer informatie op de site van Filmhuis Oldenzaal; www.filmhuisoldenzaal.nl/nieuws

Maandelijks OV-spreekuur voor senioren

HENGELO - Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40% samenreiskorting, welk abonnement past het beste bij mij? ?De OV-ambassadeurs geven graag advies op maat.

Ook kunnen ze stap voor stap op de computer laten zien waar en hoe u uw reis kunt plannen. Dit is heel makkelijk zelf te doen als u weet hoe dit moet. Het eerstvolgende inloopspreekuur is op maandag 20 november 2017 van 10.00 uur tot 11.30 uur. Locatie: Wijksteunpunt Thiems Inn, Bevrijderslaantje 6, Hengelo.