Afbeelding
Foto:

Eerste toernooi Judo Promotion Twente

HENGELO - Bij meerdere clubs was behoefte aan een eigen circuit van kleinere toernooitjes. Toernooitjes om de beginnende judoka op kleine schaal te laten kennismaken met het wedstrijdjudo. Judo Promotion Twente, Stichting Judosport Oost, Schuttersveld en Olympic Gym sloegen de handen ineen en hiermee was afgelopen zaterdag het eerste eigen beginnerstoernooi van Judo Promotion Twente een feit.

Met 115 deelnemers moest er zelfs een stop worden ingesteld, zo groot was de belangstelling om mee te kunnen doen. Gedacht werd deze eerste ronde tot in ieder geval 50 deelnemers te komen. Dit aantal was al binnen enkele dagen na bekendmaking een feit. De deelnemende clubs vinden het belangrijk, dat de jongere judoka in een ongedwongen sfeer kunnen kennismaken en ervaring opdoen met wedstrijden. De scheidsrechters zijn bij de jongste groepen meer begeleider dan scheidsrechter en leggen rustig uit hoe gegroet moet worden, wat wel en wat niet mag en waarom iemand gewonnen heeft. Kinderen leren spelenderwijs de regels van het spelletje, omgaan met winnen en verliezen.

Voorbereiding
Ter voorbereiding is in de week vooraf is tijdens de kijklessen aandacht besteed aan hoe een wedstrijdje in elkaar zit, met een echt scorebord en een witte en rode band. Vandaag kwamen daar echte scheidsrechters bij en tafels met juryleden. De aanwezigheid van heel veel papa's, mama's, opa's en oma's maakte het extra spannend. Waarbij het de vraag is wie het het moeilijkste vond, de judoka of zijn/haar ouder. Het laatste blok zijn de meer ervaren judoka aan de beurt. Hier is geen uitleg meer nodig, de oranje en groene banders kennen de regels. Tijdens dit toernooi ligt de nadruk ligt op het plezier van het meedoen, voor iedereen is na afloop een medaille. Op 25 november vindt de tweede ronde plaats, ditmaal in Enschede in de dojo van SJO. Kampioen zijn geworden: Madelief de Wit, Mees Fransen, Twan de Bruin, Jayden Blankestijn, Hanneke Plaggemars, Cas Karperien, Youri Grondman, Skip Egberink, Odin Koops, Joep Nagel, Levi Kloek, Roel Gijsen, Beliray Yimsel, Veerle Groot Wassink, Archie Harkerink, Tijn Hoftijzer, CHarlie Schreurs, Jairo v. Benthem, Jasmien Hamad, Rick Japin, Inke Heerze, Malo Nenert, Ricardo Blauw, Jaymen vd Mey en Elisa Melisie.