Afbeelding
Foto:

Bistro het Koetshuis in Lekker500

ENSCHEDE - Er zijn in Nederland veel mooie ranglijsten te vinden. Zo ook de Lekker500; de ranglijst van de gelijknamige, onafhankelijke restaurantgids. Jaarlijks stellen zij de lijst vast aan de hand van de bijna zeventig professionele rapporteurs. Deze doorgewinterde fijnproevers bezochten ook Bistro het Koetshuis in Enschede, met een net resultaat!

Bijna een jaar na de overname is Bistro het Koetshuis aan de Hengelosestraat 111 opgenomen in de Lekker500. Hiermee behoren zij tot de 500 beste restaurants van Nederland. Zoals u eerder al bij ons kon lezen is het Koetshuis dit jaar ook toegetreden tot Euro Toques; de enige restaurantvereniging die écht staat voor puur, ambachtelijk en eerlijk eten.

De toekomst
De hoge waarderingen van Euro Toques en de Lekker500-nothering zijn voor de goedlachse Patron Cuisinier John Spruit nog maar het begin. "Het afgelopen jaar hebben wij veel tijd en energie gestoken in de samenstelling van ons team en onze gerechten. Gasten willen herkenbaarheid op het bord en toch willen wij onderscheidend zijn." De geboren Rotterdammer heeft een grote passie en een markante uitstraling die past bij de eveneens niet bepaald doorsnee menukaart. "Doe maar gewoon dan doe je al gek gek genoeg", is in dit geval 'bullshit' .

Divers
De menukaart is divers; het is niet eenvoudig om een keuze te maken. Van klassiekers in een modern jasje, Bourgondische gerechten met onder andere poldergans, de Hollandse melkkoe, tot varkenswangetjes van het Livar varken en meer. Voor de kaart kiest John Spruit zijn ingrediënten met zorg. Alles wordt dagelijks vers bereid met seizoensgebonden producten uit de streek. Spruit laat zich puur leiden door smaken en verteld hierover vol passie naar zijn gasten, entertainment aan tafel, net dat beetje extra. Uit eten moet een feestje zijn. Zijn passie wordt gedeeld door zijn echtgenote Wendy Spruit die de Chef af en toe moet afremmen. Wendy straalt, heeft zoveel oog voor detail en straalt warmte uit naar de gasten en het personeel van het Koetshuis waar we enorm trots op zijn. Sinds 1 november 2017 is ook Justin Veld terug bij het Koetshuis als bedrijfsleider. Kijk ook op: www.bistrohetkoetshuis.nl