Afbeelding
Foto:

Audities dansproductie 'De Zaak Carmen' in Schouwburg Hengelo

HENGELO - Eind januari 2018 vinden er audities plaats in de Schouwburg Hengelo voor de dansproductie 'De Zaak Carmen' die in september 2018 naar Hengelo komt.

Choreografe Lonneke van Leth is hiervoor op zoek naar (amateur)dansers van 15 jaar en ouder die mee willen doen in het ensemble. De bewerking van Bizet's beroemde operaklassieker tot een spannende hedendaagse bewerking is afgelopen augustus in premiere gegaan in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

Amateurs
'De Zaak Carmen' is een indrukwekkend participatieproject waarin amateurdansers samenwerken met professionele dansers, musici en een acteur. Een totale crew van 32 dansers, nieuw gecomponeerde muziek van Maxim Shalygin, live uitgevoerd door 11 musici van het New European Ensemble, speciaal geschreven teksten door Martijn de Rijk voor één acteur. Dit alles in een setting van beeldend kunstenaar Vincent de Kooker. Er wordt dus ook veel talent ingezet om dit tot een succes te maken. Kijk voor de trailer op: youtu.be/j3KjiT4AaEw

Het verhaal
De moord op Carmen is opgelost zodra ze werd gepleegd; haar minnaar Don José bekent. Toch kan de dienstdoende rechercheur de zaak maar niet loslaten. Zelfs vanuit de dood zuigt Carmen hem de duistere afgrond van de menselijke geest in. Een wereld vol geweld, verlangen en vervreemding. Een klassiek verhaal met thema's die ook nu herkenbaar zijn.

Audities
De audities zijn enkel op uitnodiging en vinden plaats op 27 januari 2018 van 09.00-12.30 uur in Schouwburg Hengelo. Aanmelden kan door een mail te sturen met cv en bio naar info@lonnekevanleth.nl. Meer info over alle repetitie- en voorstellingsdagen kunt u vinden op de website www.lonnekevanleth.nl.