November is Zangmaand bij Kaliber

OLDENZAAL - November staat bij Kaliber Kunstenschool in het teken van zang. De hele maand zijn alle koren gratis te bezoeken. Bij Kaliber zijn er diverse koren voor kinderen, jongeren en volwassenen, ieder met hun eigen leeftijden en zangstijlen.

Hou je van pop, juist van klassiek of zing je liever gospel? Het kan allemaal! Als je nog niet weet wat je het leukste lijkt, bezoek dan in november de verschillende koren en zing mee. Zo kun je er achter komen welke het best bij jou past. In Oldenzaal is er een kinderkoor onder leiding van Nadine Braam. Zij geeft elke week les aan kinderen in de leeftijd van groep 4 tot en met 8. Ze zingen bekende liedjes, onder andere van het Junior Songfestival of van Marco Borsato. Lijkt het je leuk? Kom dan op dinsdag om 16.00 uur langs aan de Sparstraat 152.

Popkoor
Voor volwassenen is er het popkoor Raise your Voice in Oldenzaal. Elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur repeteren zij aan de Sparstraat. Ook onder leiding van zangdocente Nadine Braam zingen zij diverse popnummers. Voornamelijk bekende nummers die iedereen mee kan zingen. Toch komt er zeker ook techniek bij kijken om deze nummers goed te zingen en daar helpt Nadine de leden graag bij. Zing je liever alleen, wil je graag echt persoonlijke groei doormaken en beter leren zingen? Dan kun je gratis meedoen aan een aantal geplande proeflessen. In de hele maand november staan op maandag en woensdag open lessen gepland. Kijk op www.kaliberkunstenschool.nl/zangmaand voor een overzicht.

Cursus Duits

OLDENZAAL - De Bibliotheek start met een 'opfriscursus Duits' van 10 avonden. Deze cursus is bestemd voor iedereen met een opleiding op minimaal MAVO-niveau, maar die de middelbare school al enige tijd achter zich heeft gelaten en het Duits beter wil leren beheersen.

De cursusavonden vinden plaats op de donderdagavond van 19.00 – 20.30 uur op 15 en 22 februari, 1, 8, 15, 22 en 29 maart, 5, 12 en 19 april 2018. Docent is Bayram Kuscu, leerkracht Duits aan het Twents Carmel College Lyceumstraat in Oldenzaal. De lessen zijn vooral gericht op het ontwikkelen van spreekvaardigheid in gangbare situaties. Deelname kost 122,50 voor niet-leden, 110 euro voor leden. Aanmelden kan met de cursusfolder die in de bibliotheek te vinden is bij de klantenservice.