Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Drie dagen Winterfair rond De Borkeld in Rijssen

RIJSSEN – Bij Zorgboerderij de Borkeld aan de Borkeld 1a te Rijssen wordt donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 november weer de populaire winterfair gehouden. De entree is gratis en er is ruime parkeergelegenheid.

Volgens Jan Boertje van de organisatie is er veel te beleven op het "mooiste en gezelligste evenement van Twente." Er zijn minstens 70 standhouders. Voor de kinderen is er een klimwand, Gerrit Zandvoort is er met zijn roofvogels, de ganzenhoeder komt, een klompenmaker en er is een echte ouderwetse smid die zijn vakmanschap vertoont boven het open vuur. Het thema is Winterse Sferen en de standhouders werken dat allemaal op hun eigen manier uit. Er is van alles te eten, te drinken en te proeven. In de gezellige overdekte koffietent met veel zitplaatsen kan worden bijgepraat onder het genot van iets lekkers.

Goed doel
De opbrengst van de winterfair gaat naar het goede doel. "Dat zijn de mensen met een verstandelijke beperking en de ouderendagbesteding op Zorgboerderij De Borkeld. We kunnen er noodzakelijke aankopen mee doen om onze deelnemers op een zinvolle manier dagbesteding te aanbieden."

Veel bezoekers
De Winterfair trok vorig jaar rond de 10.000 bezoekers. "Maar liefst 180 vrijwilligers zijn drie dagen lang in touw. Ook het bedrijfsleven heeft zich door middel van sponsoring niet onbetuigd gelaten. Daar zjin we heel blij mee en het stimuleert ons om er ook dit jaar volop tegenaan te gaan."

Sfeer
De sfeer is altijd goed op de winterfair. "We hebben goede hoop dat er ook dit jaar weer veel mensen komen. Bezoekers mogen gratis het terrein op en overal in, maar wie met de auto komt betaalt 1 euro parkeergeld. Dat is om de parkeerweilanden na de fair weer in orde te kunnen maken." Uitgebreide informatie staat op de website www.winterfairdeborkeld.nl. De Winterfair is donderdagavond open van 16.00 tot 21.00 uur, vrijdagavond van 16.00 – 22.00uur en zaterdag van 10.00 tot 16 uur. Er is 1100 vierkante meter verwarmde beursvloer. "Laat het weer ons in steek, dan is het toch nog goed toeven op de winterfair," aldus Boertje.