Afbeelding
Foto:

Geld voor Stichting Present op Special Sunday

OLDENZAAL - De jaarlijkse actie Special Sunday heeft afgelopen zondag in Oldenzaal ruim 27.190 euro opgebracht voor een goed doel. Stichting Present mocht dit bijzonder mooie bedrag in ontvangst nemen.

De Special Sunday is een jaarlijkse traditie; de Oldenzaalse Ondernemers Sociƫteit Klavertje Vier organiseerde deze dit jaar voor de vijftiende keer. Dit derde lustrum werd dan ook extra uitgebreid gevierd met leuke artiesten waaronder Tino Martin, aan elkaar gepraat door Romy Monteiro. De Special Sunday trok ook dit jaar weer meer dan 450 ondernemers die naar goed gebruik allemaal uitgedost waren in smoking. Ook voorzien van een ruime portemonnee die gul getrokken werd; aan het einde van de avond kon dus ruim 27.190 euro genoteerd worden op de komisch grote cheque. Een mooie uiting van maatschappelijke betrokkenheid.

Stichting Present
Stichting Present is een landelijk initiatief. Zij profileren zich als 'makelaar in vrijwilligerswerk', waarbij vrijwilligers geholpen worden om zich lokaal in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede. Present ziet dat er best veel mensen zijn die graag in actie zouden willen komen, maar vaak een duwtje nodig hebben om dit ook echt actief te gaan doen. In Oldenzaal is dit doorgaans nog niet zo'n probleem: in de Boeskoolstad staat de gemeenschap bekend als zeer actief op het gebied van vrijwilligerswerk. Daarnaast kent Oldenzaal ook al een groeiend aantal organisaties die nauw samenwerken op het gebied van armoedehulp en preventie.