Ballonnenwedstrijd met Zwarte Pieten

HENGELO - Komende zaterdag 11 november wordt in Hengelo al het startschot gegeven voor de Sinterklaasactiviteiten. Hoewel Sinterklaas zelf een weekje later aankomt, zijn de Pieten al wel te vinden in Hengelo.

Vanaf 14.00 uur zijn zij te vinden op de markt bij de Telgen. Vier Pieten gaan dan het Hengelose huis van Sinterklaas controleren of alles klaar is voor zijn komst op 18 november. Ze arriveren in de binnenstad met een politiewagen met sirene. Nadat ze het Huis van Sint Nicolaas hebben gecontroleerd gaan ze naar het Brinkplein. Er wordt op de markt een leuke activiteit georganiseerd. De kinderen krijgen allemaal een ballon en kunnen daarbij hun naam invullen op een kaartje dat ze aan de ballon kunnen maken. De Zwarte Pieten zullen het sein geven om de ballonnen in de lucht te laten gaan. Degene waarvan de ballon de grootste afstand aflegt, wordt gebeld en krijgt een prijs.

Tentoonstelling Nut & Sport

OLDENZAAL - In het weekend van 11 en 12 november houdt de kleindierensportvereniging Nut & Sport weer haar jaarlijkse clubtentoonstelling.

De show van kleindieren is in de hal van "Het Duivencentrum" aan de Molenkampstraat 30 in Oldenzaal. Tentoongesteld worden hoenders, dwerghoenders, siervogels, sierduiven, oorspronkelijke duiven, watervogels en konijnen. Dit jaar is er vooral een diversiteit aan dwerghoenders. Ook de Chukar patrijs is te bewonderen en Goudoog ganzen. Belangstellenden zijn van harte welkom op zaterdag 12 november van 11.00 tot 20.00 uur en op zondag 13 november van 10 tot 16 uur. De entree is gratis.

Lintjes voor muzikanten

OLDENZAAL - Louis Meesters en Gerrit De Louw hebben afgelopen zaterdag beiden een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst mogen nemen.

Locoburgemeester Trees Vloothuis mocht de versierselen overhandigen bij gelegenheid van het 125-jarig jubileum van Koninklijke muzieksvereniging Semper Crescendo. De heren Louis Meesters en Gerrit De Louw zijn beiden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Zowel de heer Meesters als de heer De Louw zijn muzikanten in hart en nieren hebben zich vele jaren ingezet.