Afbeelding
Foto:

GroenLinks in actie tegen hogere BTW

HENGELO - De verhoging van het lage BTW-tarief van 6 naar 9 procent gaat desastreuze gevolgen hebben voor de dagelijkse boodschappen. Dit is ook de vrees van GroenLinks Hengelo; afgelopen weekend kwamen zij in actie.

De lokale afdeling voerde actie op de zaterdagmarkt. Zij vrezen dat de BTW-verhoging op boodschappen extra negatief uit zal pakken. Want ook gezonde groente en fruit worden zo duurder; terwijl deze juist zo belangrijk zijn. De fractie zou juist liever zien dat dit eerder goedkoper dan duurder is. Bezoekers konden een handtekening zetten om zo ook hun zorgen kenbaar te maken.

Grote impact
Het verhogen van het lage BTW-tarief van 6 naar 9 procent zal een zeer grote impact hebben op veel sectoren. Dit tarief geldt namelijk niet alleen voor voedingsmiddelen, maar ook agrarische goederen, geneesmiddelen, boeken en tijdschriften, water en gas. Ook een bezoekje aan de kapper of een zwembad wordt hierdoor duurder. Veel ondernemers staan dan ook voor de moeilijke keuze of zij deze verhoging zelf moeten incasseren of doorberekenen aan de klant, wat weer zou kunnen zorgen voor een terugloop in bestedingen. Veel sectoren zijn echter nu nog herstellende zijn van de economische crisis.