Down to Earth in Filmhuis Oldenzaal

OLDENZAAL - Op 14 november organiseert de CuSo Oldenzaal in samenwerking met et Filmhuis Oldenzaal een vertoning van Down to Earth.

Een familie laat de doorgedraaide wereld achter zich en begint aan de reis van hun leven. Samen met hun drie kinderen reizen ze naar alle uithoeken van de aarde op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en de wereld waarin we leven. Zonder crew, zonder vastomlijnd plan; maar elk met een camera en een rugzak. En de nieuwsgierigheid om te luisteren. Tijdens hun vijf jaar durende avontuur leven ze met en bij verschillende stammen op zes continenten. Ze filmen hun ontmoetingen met de stamoudsten, de wijzen die nog nooit eerder gei¨nterviewd werden. Hun nieuwsgierigheid leidt hen van de oevers van Lake Superior in Michigan, naar het hart van de Amazone. Van de Australische outback naar de Kalahari Dessert. Van de hoge Andes naar de jungle van India. Ze krijgen toegang tot plekken waar nooit eerder gefilmd werd en maken kennis met een meer verbonden manier van leven.

Datum: 14 november 2017
Aanvang: 14.00 uur in Stadstheater De Bond.
Entree: 7,80 euro incl. pauzedrankje

Jan Beuving in Stadstheater

OLDENZAAL - Jan Beuving is de bètaman in de alfajungle van het theater.

Wiskundige, cabaretier en winnaar van de Neerlands Hoop 2017. Met Tom Dicke aan de vleugel neemt hij op donderdag 9 november in Stadstheater De Bond (aanvang 20.15 uur) zijn publiek mee in zijn wonderlijke logica. Met taal waar niemand op rekent, en gereken waar niemand naar taalt. Jan Beuving voltooide een bachelor wiskunde en een master wetenschapsgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Daarna ging hij studeren aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en werd tekstschrijver en cabaretier. Hij leverde liedteksten voor theaterprogramma's van Angela Groothuizen en Karin Bloemen, werd genomineerd voor een Musical Award voor de liedteksten van Willem Ruis, de show van zijn leven, won de Annie M.G. Schmidtprijs 2012 en in 2017 de Willem Wilminkprijs én de Neerlands Hoop. Kaarten à 17,50 euro (incl. pauzedrankje) zijn verkrijgbaar via ww.stadstheaterdebond.nl of van dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur aan de theaterkassa van De Bond, telefonisch bereikbaar via 0541 53 91 90.