Afbeelding
Foto:

Hoe is de dienstverlening in Oldenzaal?

OLDENZAAL - Vroeg of laat moeten we er allemaal eens aan geloven: een bezoekje aan het Oldenzaalse gemeentehuis. Of je nu komt voor een nieuw paspoort, het aanvragen van zorg of graag een klacht in wil dienen over het een en ander, de gemeente heeft als doel om iedereen zo snel en goed mogelijk te helpen.

De gemeente onderzoekt regelmatig of dit doel ook echt lukt. Zowel qua objectieve als subjectieve belevenis van de dienstverlening zijn belangrijke conclusies te trekken. Momenteel wordt weer zo'n tevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Glimlach
"Wij zien ook graag een glimlach op uw gezicht nadat u met ons contact heeft gehad. Daarom vinden we het belangrijk om te weten wat u van onze dienstverlening vindt.", zo spoort de gemeente inwoners aan om hun ervaringen te delen. Er is een digitale vragenlijst opgezet op www.oldenzaal.nl. Invullers krijgen dan een aantal vragen voorgeschoteld over welk contact zij hadden met de gemeente en hoe zij dit ervaren hebben.

Uitdaging
Het bieden van goede dienstverlening is en blijft een uitdaging. Zo werkt de gemeente al voornamelijk op afspraak om zo de complexere vragen goed af te kunnen handelen. De keerzijde is dan wel dat je dus een afspraak moet maken. Daarnaast zijn de verwachtingen bij inwoners vaak wat anders dan waar de gemeente al mee bezig is. De voortschrijdende technologie is een goed voorbeeld; inwoners stelden de gemeente al vragen via Twitter nog voordat dit medium bij iedereen bekend was. Ook WhatsApp en andere moderne middelen worden inmiddels gebruikt voor contact met de inwoners.