Afbeelding
Foto:

Open dag Fit20 in Hengelo

HENGELO - In twintig minuten per week fit worden, dat is de gedachte achter Fit20. Op zaterdag 4 november kun je tijdens de open dag zien en ervaren hoe deze vorm van trainen werkt.

"De grootste reden van mensen om niet te sporten is tijd. Naast veel werken willen mensen tijd overhouden voor hun gezin of hun hobby's. En daarbij vergeten veel mensen om goed voor hun lichaam te zorgen", legt Tycho Descamps uit. Tycho is eigenaar van drie Fit20-studio's in Hengelo en in Antwerpen. "Bij ons ben je echt in twintig minuten klaar. Je kunt in je normale kleding komen en je hoeft je naderhand niet te douchen. Kom tussen je (werk)afspraken door, in de lunchpauze of voor of na het werk. Twintig minuten zijn altijd in te plannen."

Hoge intensiteit
De manier van trainen bij Fit20 is anders dan bij traditionele fitness. "Bij klassieke trainingsmethodes moet je drie keer per week een uur of anderhalf uur sporten om resultaat te boeken. Wij werken met high intensity training in slow motion. Door die technieken kun je het optimale uit de spieren halen, zonder de spieren te vermoeien, wat je met andere sporten wel doet. Je traint in heel korte tijd met een heel hoge intensiteit. Dat geeft een impuls aan je lichaam, waardoor die in een over-alerte fase komt en er een nawerking is van vijf tot zeven dagen. Je hoeft dus maar één keer per week te sporten."

Personal trainer
Een personal trainer begeleidt je tijdens de training. Die begeleiding kan één op één zijn of één op twee. "Zelf treed je niet zo snel buiten je comfort zone. Als een trainer je pusht om wat meer te doen, doe je dat sneller. Bovendien let de personal trainer erop dat je houding correct is, zodat er geen blessures ontstaan", legt Tycho uit. "Tijdens de training verstevig je je lichaam: je buik, benen, rug en schouders. We hebben klanten vanaf 18 tot over de 80. Iedereen kan bij ons trainen, op ieder niveau en ook - of juist - als je lichamelijke klachten hebt." Als je met z'n tweeën komt sporten, betaal je per persoon 65,90 euro per maand. Kies je voor individuele training, dan betaal je 89,90 euro per maand. Iedereen kan gratis een proefsessie volgen, waarna de trainer je alle abonnementsmogelijkheden uitlegt. Tycho Descamps startte drieënhalf jaar geleden zijn eerste studio van Fit20 in Hengelo. Twee jaar geleden opende hij een vestiging in Antwerpen en op 2 november opent hij een tweede studio in Antwerpen. "Om dit te vieren geef ik graag iedereen uit Hengelo en omgeving de mogelijkheid om de studio eens van binnen te bekijken. Je kunt alles uitproberen en allerlei informatie aanvragen. Er zijn lekkere, gezonde hapjes, je kunt je spierpercentage laten meten en meer." Iedereen is zaterdag 4 november welkom tussen 11.00 en 16.00 uur aan de Demmersweg 66.