JPT judo toernooi Borne groot succes

BORNE - Het door JPT georganiseerde jaarlijks judotoernooi was weer een waar judofeest. In de mooiste sporthal van Twente, Sporthal De Veste in Borne, werd dit toernooi gehouden.

Met 400 deelnemers van 46 clubs uit het gehele land en ook uit Duitsland was het wat aantal deelnemers betreft minder dan vorig jaar. De organisatie kon het toernooi niet laten doorgaan op hun oorspronkelijke datum. Deze datum werd ingenomen door de Grand Prix van Den Haag en dus moest er een andere, ongunstigere datum worden gekozen.

Veel deelname
De aanwezige deelnemers konden hun wedstrijden afwerken op zes matten. Hoofdscheidsrechter was Ben Spijkers, Olympisch judoka en Olympisch scheidsrechter. De wedstrijden werden onder zijn toezicht vakkundig geleid door de 24 scheidsrechters. De andere 50 vrijwilligers zorgden ervoor dat alles verder vlot verliep. Van weging tot prijs uitreiking en catering, alles was top geregeld.

Successen
Uit eigen gelederen werden kampioen Vincent Eidhof, Nohade Riadi, Fenne van Beek, Ruben Vaandering en Hanneke Plaggemars. Na het toernooi was er een afscheidsreceptie voor Frits Hartman. De ongeveer 150 aanwezigen, vooral oud leerlingen, die uit het gehele land waren toegestroomd, zorgden samen met de JPT vrijwilligers en het JPT bestuur voor een mooi afscheid voor Frits Hartman, die ongeveer 50 jaar als judoleraar actief is geweest. Hij was een van de grondleggers van de JPT en de JPT toernooien.

Boekenverkoop in bibliotheek Hengelo

HENGELO - Bent u ook op zoek naar wat leuke toevoegingen voor in uw boekenkast of goedkoop leesvoer voor in de vakanties? Bezoek dan ook eens de leuke boekenverkoop van de bibliotheek Hengelo.

Op zaterdag 18 november zijn er weer afgeschreven boeken van de Bibliotheek Hengelo te koop. De verkoop begint om 09.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De collectie van de boeken die in de verkoop gaat, is zeer gevarieerd. Van alle genres is wel het een en ander beschikbaar, in alle leeftijdscategorieën. De verkoop is voor iedereen vrij toegankelijk.