Afbeelding
Foto:

Mantelzorgers van onschatbare waarde voor Hengelo

HENGELO - November is de landelijke Maand van de Mantelzorg. Ook in Hengelo is er veel aandacht voor dit belangrijke thema.

De afgelopen jaren wordt steeds meer beroep gedaan op mantelzorgers. Voor wie deze term nog niet kent, een mantelzorger is iedereen die langdurig, onbetaald zorgt voor een naaste of kennis in de brede zin. De mantelzorgers zijn dan veelal een aanvulling op bestaande, professionele zorg. De druk op mantelzorgers neemt echter wel steeds toe, ook omdat er juist in de professionele zorg fors gesneden is. Ongeveer een derde van de Nederlanders is wel eens actief als mantelzorger. Mantelzorg van onschatbare waarde, juist dus ook vanwege de grote druk die dit met zich meebrengt.

Mantelzorgcafé
In Hengelo is al enige tijd het Mantelzorgcafé actief; dit zijn vaste bijeenkomsten op de eerste woensdag van de maand zodat mantelzorgers ervaringen uit kunnen wisselen. Afgelopen woensdag werd de eerste bijeenkomst gehouden op de nieuwe locatie, paviljoen De Ontmoeting in het Prins Bernhardplantsoen. Vanaf nu wordt dit op de eerste woensdag van de maand daar gehouden, vanaf 10.30 uur.

Dag van de Mantelzorg
Volgende week donderdag, 9 november, is de Hengelose Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers worden deze dag in het zonnetje gezet met een leuke, ontspannen avond uit. Zij genieten dan van een heerlijke maaltijd en een theatervoorstelling van cabaretduo 'Theaterzaken'. De feestavond begint om 18.00 uur. Er is een maximum aantal plaatsen beschikbaar, waarvan er nog enkele vrij zijn. Meer informatie opvragen en aanmelden kan door te bellen met het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo, 088 - 945 57 50 of een mail te sturen naar dagvandemantelzorg@wijkracht.nl. Mantelzorgers kunnen deze gezellige avond gratis bijwonen. Op donderdag 16 november organiseert Wijkracht een informatiemarkt voor mantelzorgers in Hengelo. Tijdens de informatiemarkt kunnen mantelzorgers zich laten informeren over wat er allemaal mogelijk is. Mensen kunnen de markt gratis bezoeken en tussen 16.00 en 20.00 uur de verschillende kraampjes afstruinen. De markt wordt gehouden in MFA 't Berflo, Apolloplein 1 in Hengelo. Kijk ook op: www.wijkracht.nl