Afbeelding
Foto:

Ondernemers krijgen training voor veiligheid

BORNE - Ondernemers in Borne kunnen volgende week donderdag deelnemen aan een gratis groepstraining waar veiligheid centraal staat.

Ook ondernemers krijgen helaas in de dagelijkse praktijk te maken met agressie en criminaliteit. Bijvoorbeeld wanneer een klant agressief wordt omdat deze zijn zin niet krijgt, een winkeldief door het lint gaat of wanneer een man met bivakmuts de inhoud van de kas op wil eisen. Hoe ga je hier als medewerker mee om? De training is gericht op praktische tips.

Voorkom agressie
Bijvoorbeeld hoe je een winkeldief het beste aan kunt spreken en agressie kunt voorkomen. In de groepstraining veiligheid van het CCV leren ondernemers en medewerkers hoe ze kunnen omgaan met agressie en geweld, winkeldiefstal en overvallen, maar vooral ook hoe dit te voorkomen. Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel.

Maatregelen
Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen. Denk aan het gezamenlijk openen en sluiten van het bedrijf, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Want hoe minder buit er is, hoe kleiner de kans op een overval. Daarnaast kunnen ondernemers ook fysieke maatregelen nemen om overvallers en dieven af te schrikken, zoals plaatsing van camera's of een afroombox.