Afbeelding
Foto:

King of the Belgians in Filmhuis Oldenzaal

OLDENZAAL - De leuke, komische nep-documentaire 'King of the Belgians is op dinsdag 7 november te zien vanaf 20.00 uur in het Filmhuis Oldenzaal, onderdeel van Stadstheater De Bond.

Dit is een veelgeprezen komische nep-documentaire waarin de Belgische koning Nicolas III tijdens een staatsbezoek in Turkije te horen krijg dat Wallonië de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. Hij wil met zijn entourage onmiddellijk terug naar Brussel, maar vanwege een zonnestorm, die alle luchtverkeer plat legt, laten de Turken hem niet gaan, bang om hun toekomstig lidmaatschap van de EU in gevaar te brengen. Toch vindt hij een oplossing, undercover trekt de koning met zijn gevolg in een gammele bus door de Balkan, achtervolgd door de Turkse geheime dienst, een tocht vol onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma's en onverhoopte momenten van vreugde. Een prachtige roadmovie over een verscheurd België, Balkan en Europa – de Volkskrant.

Kaarten
De vertoning is op dinsdag 7 november om 20.00 uur in De Bond aan de Molenstraat 25. Entree kost 6 euro. Kijk ook op: www.filmhuisoldenzaal.nl