Afbeelding
Foto:

Halloween bij Carnavalsland

BORNE - Dinsdag 31 oktober zullen jong en oud elkaar weer de stuipen op het lijf jagen tijdens het jaarlijkse Halloween. Het in Amerika immens populaire griezelspektakel is misschien wel het snelst groeiende feest van Nederland. Bij Carnavalsland in Borne weten ze daar alles van.

"Wij zijn echt al maanden bezig met Halloween. Vroeger hingen we een skelet en spinnenweb in de etalage, maar dat is verleden tijd. Het feest is zo populair geworden dat we onze kelder helemaal hebben omgebouwd tot griezelkelder", zegt eigenaar Joa Korf. "Er is echt enorm veel te verkrijgen op het gebied van Halloween, niet normaal. Van levensechte maskers en kostuums die zo uit horrorfilms lijken te komen tot decoraties met spraak- en bewegingssensoren. Dan heb ik het nog niet eens over de realistische special effects make-up. Echt, je kunt het zo gek niet verzinnen of je gaat het vinden in onze Griezelkelder."

Griezelkelder
Wie de trap naar de Griezelkelder afdaalt in de Carnavalsland Megastore in Borne begrijpt direct wat Korf bedoelt. Je begeeft je namelijk direct in een soort prettig spookhuis. "Het is een compleet nieuwe manier van shoppen. Of het nu gaat om carnaval, oktoberfeesten of Halloween, wij willen onze klanten in onze winkels al in de feeststemming brengen. Het draait allemaal om beleving en Halloween is natuurlijk uitermate geschikt om daar iets leuks en nieuws mee te doen. Onze klanten zijn in ieder geval lyrisch over onze griezelkelder.", aldus Korf.

Kom langs
Ook online vliegen de griezelmaskers, heksenjurken en liters nepbloed over de digitale toonbank. De website www.griezelland.nl biedt het totale Halloween assortiment van Carnavalsland. Joa Korf: "Wij vinden Halloween zelf ook een prachtig feest. Sommige mensen moeten nog een beetje aan het griezelfeest wennen, maar door de gigantische Halloween evenementen die pretparken organiseren komt daar snel verandering in. Wij nodigen de mensen die nog een beetje moeten wennen uit om eens een kijkje te komen nemen in onze Griezelkelder in Borne. Althans, als ze durven te komen!"