Afbeelding
Foto:

Skoda toont KAROQ voor het eerst op autoshow Frankfurt

TWENTE - Voor het eerst toonde Skoda de nieuwe KAROQ op de IAA in Frankfurt en er was vanuit het massaal toegestroomde opbliek op deze internationale autoshow veel animo voor de compleet nieuwe compacte SUV van Skoda.

Skoda levert de nieuwe SUV met vijf motorvarianten, uiteenlopend van 85 kW/115 pk tot 140 kW/190 pk. Typisch Skoda zijn ook vele 'Simply Clever'voorzieningen, zoals de
VarioFlex achterstoelen of een systeem waarmee de achterklep handsfree is te openen. De Skoda KAROQ wordt eind dit jaar in Nederland verwacht. De klant heeft een keuze uit vier infotainmentsystemen. De topsystemen Columbus (leverbaar vanaf de Ambition) en Amundsen beschikken over een Wi-Fi hotspot. Voor het Columbus- systeem is optioneel een LTE-module verkrijgbaar die zorgt voor een supersnelle, draadloze internetverbinding waarmee passagiers met hun telefoons en tablets tijdens de rit kunnen surfen. De Skoda KAROQ is verkrijgbaar met een groot aantal nieuwe voorzieningen waaronder het Digital Instrument Panel, het volledig digitale instrumentencluster van Skoda, en nieuwe infotainmentsystemen. Nieuw in dit segment is 'Gesture Control' (Columbus), de gebarenbediening van het infotainmentsysteem. Ook zijn er veel nieuwe assistentiesystemen leverbaar. Voorbeelden zijn Adaptive Cruise Control (ACC), Emergency Assist dat ingrijpt als de bestuurder onwel raakt, het optionele Blind Spot Assist en het standaard Front Assist - veiligheidssystemen die waarschuwen bij een dreigende aanrijding en remmen als een botsing niet meer te vermijden is. Lane assist grijpt in wanneer de bestuurder onbedoeld afdwaalt van zijn rijstrook. Het systeem werkt met camera's en is actief bij snelheden boven de 65 km/u.

Afbeelding