Afbeelding
Foto:

Tip van Twimva: maak je auto winterklaar!

ENSCHEDE - De eerste frisse dagen zijn al weer achter de rug. De bladeren vallen van de bomen en voor je het weet is de winter al weer in volle gang. Dit is dan ook een goed moment om ook de auto winter-klaar te maken. Deze keer in de Tip van TWIMVA: de wintercheck!

Het winterklaar maken van de auto is een belangrijk stukje voorbereiding om ergernissen te voorkomen. U moet wel even wat belangrijke punten controleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bijvullen van de ruitensproeier vloeistof en een de-icer. Deze kan helpen om de ruiten en sloten van ijs te ontdoen en weerbaar te maken tegen vorst. Voor het weghalen van ijs is een ijskrabber een essentieel stukje gereedschap. Het ijsvrij maken van de ramen én zijspiegels is niet alleen belangrijk voor uw eigen veiligheid op de weg, maar u riskeert ook fikse boetes wanneer u dit niet doet. Een krabber van een paar euro kan dan ook een fikse boete voorkomen.

Condens
Condensatie in de auto is ook een veelvoorkomend probleem in de winter. Dit ontstaat door het grote verschil in temperatuur tussen de buitenlucht en uw warme interieur. Condensatie is net als ijs een gevaar voor het zicht op de weg. Gebruik dan ook een ramentrekker om dit weg te halen en anti-condensdoeken om de vorming van condens tegen te gaan. Is er sneeuw op komst? Sneeuwdekens zorgen er voor dat u de auto niet uit hoeft te graven na een een fikse sneeuwbui.

Kom langs
TWIMVA Automaterialen adviseert u graag over deze en andere wintertips. Kom langs bij de vernieuwde winkel aan Het Poolman 11 te Enschede, hier staat een deskundig team voor u klaar. Kijk ook op: www.twimva.nl