Afbeelding
Foto:

Hengelo zet onbetaalbare
vrijwilligers in het zonnetje

HENGELO - Wie eens goed zijn ogen de kost geeft in Hengelo valt al snel iets op op sociaal vlak: er zijn een groot aantal lokale vrijwilligersorganisaties en individuele Hengeloƫrs die zich belangeloos inzetten voor de lokale gemeenschap. Diverse onderzoeken door de jaren heen toonden al aan wat menig Twentenaar zelf ook weet: we zijn een zeer betrokken regio waar we graag iets over hebben voor onze noabers.

De gemeente Hengelo hecht daarom een bijzonder grote waarde aan het uitreiken van deze jaarlijkse vrijwilligersprijs. De uitreiking wordt dit jaar gehouden op donderdag 23 november bij gelegenheid van het grote, jaarlijkse vrijwilligersfeest. Dit wordt dan een gezellige, geheel verzorgde avond met muziek, eten en drinken waar alle Hengelose vrijwilligers van harte welkom zijn. De organisatie van dit feest is in handen van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo, wat weer onderdeel is van Wijkracht.

Nominatie
Voor je een prijs uit kunt reiken moet je natuurlijk wel een nominatie hebben. De gemeente modigt daarom aan om weer veel mensen en organisaties te nomineren. Dit kan dan tot uiterlijk 5 november. Iedereen kan een vrijwilliger nomineren, of een groep. Op www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/waardering staat een formulier wat mensen kunnen downloaden. Of deze zijn op te halen bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk op de begane grond van het stadskantoor aan de Hazenweg 121. Een deskundige jury kiest dan de uiteindelijke winnaars. Er zijn in totaal twaalf prijzen te winnen. Deze bestaan uit een geldprijs die de winnende organisaties en vrijwilligers kunnen gebruiken binnen de eigen organisatie. Er zijn prijzen in vier categorieƫn, 'educatie zorg en welzijn', 'samenleving', 'sport en cultuur' en 'jonge vrijwilliger'