Afbeelding
Foto:

Kandidatenlijst D66 Hengelo bekend

HENGELO - De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 komen er al weer in rap tempo aan. Achter de schermen zijn veel politieke partijen al maanden bezig met de voorbereidingen voor de verkiezingen. Zo heeft ook D66 Hengelo de kandidatenlijst inmiddels klaar.

D66 heeft nu vier zetels in de raad, waarmee ze de vierde partij zijn qua zetelomvang, gedeeld met VVD en PvdA. De hoop is natuurlijk dat de landelijke D66-winst bij de Tweede Kamerverkiezingen hen ook in Hengelo wat meer zetels op zal leveren.

Kieslijst
De nieuwe kieslijst bestaat naast lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Marc ten Barge (in willekeurige volgorde) uit: Fokke Aalders, Wieke Rozema, Maikel Kessing, Rik Oude Munnink, Ilhan Çetinkaya, Peter Waldt, en Sebastiaan van der Pal. Vincent Gooiker, Sieger Wijnsma, Wim van de Griendt, Remko Lulof, Claar Grooten, Roel van Asselt, Maarten van Rossum en Lukas Schoonhoven zullen als lijstduwer op de kieslijst komen. Vanaf nu is de stemming geopend, waarmee de Hengelose D66-leden de volgorde van de kandidaten op de kieslijst bepalen. 1 november zal de definitieve kieslijst bekend zijn.

Thema's
Ten Barge noemde eerder al de binnenstad, de verduurzaming van Hengelo en ondernemerschap als speerpunten voor het komende campagnejaar. Hierbij wil hij de landelijke winst lokaal omzetten in 6 zetels. Ten Barge: "met deze D66-kandidaten kunnen we voor de komende 4 jaar wederom een sterke fractie vormen. Ik kijk er echt naar uit om samen een krachtig progressief geluid te laten horen in Hengelo. De tijd is er rijp voor. Hierbij moet politiek vooral een middel zijn om zaken gedaan te krijgen!"