Afbeelding
Foto:

Rijden Zonder Invloed bij Underkoffer in Hengelo

HENGELO - Bezoekers van Underkoffer in Hengelo krijgen deze zaterdag een belangrijke boodschap: ga niet met drank en medicijnen de weg op. Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed is namelijk aanwezig op het Hengelose feest.

De afgelopen maanden trekt het campagneteam door heel Twente. Bij grotere evenementen zoals de Military, de Enschede Marathon en Underkoffer proberen zij bezoekers te informeren over de gevaren van drank, drugs en medicijnen in het verkeer. Het campagneteam zal tijdens het Underkofferfest Hengelo bezoekers actief aanspreken en op vrijwillige basis alcohol- en drugstests afnemen bij bestuurders. Als uit de test blijkt dat de automobilist geen drugs en/of alcohol heeft gebruikt, ontvangt de bestuurder een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.

Campagne
Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden. De campagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid brengen zij de juiste partners bij elkaar.