Schouwburg Hengelo

HENGELO - In de maand oktober zijn er weer diverse voorstellingen te zien in de Schouwburg Hengelo. Voor meer informatie over het programma, de tijden en de kosten kunt u kijken op www.schouwburghengelo.nl.

Op zaterdag 14 oktober om 20.00 zal de musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' te zien zijn. 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' is een feelgood musical geïnspireerd op het beroemde verhaal Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Jozef is de lievelingszoon van zijn vader Jakob. Hij krijgt zelfs als enige van zijn vader een prachtige gekleurde mantel. Jozef met zijn vreemde dromen wordt door zijn jaloerse broers verkocht als slaaf en komt zo in Egypte terecht. Hij heeft de gave dat hij dromen kan verklaren en wanneer Jozef een enge droom van de farao uitlegt wordt hij aangesteld aan het hof. Uiteindelijk ontmoet hij aan het eind van het verhaal zijn broers weer en hij stelt ze vervolgens op de proef.Stichting Musical Producties Twente brengt de Nederlandse versie van deze musical volgens de vertaling van Martine Bijl. Het is inmiddels de vierde productie van deze stichting.

Zeventien
Op woensdag 18 oktober is de voorstelling zeventien te zien. Zeventien is een voorstelling van en door vijf (moslim)meisjes. Met regisseur Eva Line de Boer zoeken ze naar de ideale manier om zichzelf en hun dromen in beeld te brengen. Zeventien is een leeftijd waarop je nét tussen alles inzit, op de drempel naar volwassenheid. Verdwaald tussen verschillende culturen, gaan Ayisha, Elem, Seyda, Tugçe en Sanaz op zoek naar de film die hun eigen leven het dichtst benadert; van Bollywood tot 13 Reasons Why. De voorstelling is om 20:00 uur.

Iris Hond
Op donderdag 19 oktober is Iris Hond aanwezig in de Schouwburg. Vlak voor zijn dood bejubelde Leonard Cohen pianiste Iris Hond met de uitspraak: "A great spirit revealed". Hij deed dit na het horen van 'Dear World', het album waarop de klassiek geschoolde pianiste haar eigen composities speelt en zingt. De even getalenteerde als eigenzinnige Iris Hond laat u versteld staan van haar uitzonderlijke talenten in een wervelende show met het Matangi Kwartet èn percussie! De muziek van Iris Hond beweegt zich tussen pop en klassiek. In een uniek genre, waarin zij 'best of both worlds' laat samensmelten. "Mijn muziek gaat over liefde en hoop," zegt ze. "Iedereen zit op een bepaalde manier wel ergens mee. En muziek kan ons daarvan bevrijden."