Afbeelding
Foto:

Nominatie voor
Gouden Boeskool geopend

OLDENZAAL - Ongeveer één op de vier Oldenzalers is een zeer actief vrijwilliger. Deze groep is de belangrijke drijvende kracht achter een groot aantal lokale organisaties en initiatieven. Om deze groep jaarlijks in het zonnetje te zetten wordt op donderdag 7 december de Gouden Boeskool uitgereikt.

De Gouden Boeskool is de jaarlijkse vrijwilligersprijs, zowel voor individuele vrijwilligers als organisaties. Voor de Vrijwilligersprijs 2017 zoekt de jury zoekt bijzondere, inspirerende kandidaten die zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier hebben ingezet voor hun organisatie of vereniging.

Nomineer hen
Kent u een organisatie of vereniging die in aanmerking zou moeten komen voor de Vrijwilligersprijs Oldenzaal? Of kent u een bijzondere, inspirerende vrijwilliger die een voorbeeld vormt voor andere vrijwilligers? Draag ze dan voor aan de jury. Zij willen graag van u weten welke vrijwilliger en welke organisatie of vereniging wat u betreft uitblinkt in vrijwilligerswerk. Ieder jaar wordt, rond de Internationale Vrijwilligersdag, de Vrijwilligersprijs Oldenzaal uitgereikt. Dit jaar vindt dit evenement plaats op donderdagavond 7 december in Stadstheater de Bond.

Shortlist
De Vrijwilligersprijs Oldenzaal kan worden gewonnen door alle organisaties of verenigingen die vrijwilligerswerk uitvoeren ten behoeve van de gemeente Oldenzaal. Vanuit de voorgedragen organisaties of verenigingen worden er drie genomineerd voor de Vrijwilligersprijs Oldenzaal. Genomineerde organisaties winnen 200 euro die ze kunnen gebruiken voor de erkenning en waardering van eigen vrijwilligers. Uit de drie genomineerden wordt er één winnaar gekozen. De winnaar neemt de hoofdprijs in ontvangst, bestaande uit een "Gouden Boeskool" en een geldprijs van 1.000 euro. Het is de bedoeling dat daarvan 750 euro gebruikt wordt voor de waardering van eigen vrijwilligers en 250 euro moet aan een zelfgekozen lokaal goed doel worden geschonken. Op de website van Impuls (www.impuls-oldenzaal.nl) staan de formulieren waarmee tot en met donderdag 2 november 2017 een organisatie of een bijzondere vrijwilliger kan worden voorgedragen voor een prijs. Voordracht is alleen mogelijk via deze website.