Repair Café Hengelo doet "het Goed"aan

HENGELO - Gooi je kapotte spullen niet weg, maar repareer ze in het Repair Café. Op zaterdag 14 oktober van 10.00 tot 13.00 uur is er het Repair Café in Kringloopwinkel Het Goed aan de Hamerstraat in het kader van de Internationale Repair Café week.

Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst die draait om het (samen) repareren van kapotte objecten. Van het herstellen van meubels, het weer aan de praat krijgen van elektronica tot het repareren van lampen en computers. Deze maand, met de donkere dagen in aantocht, is er in samenwerking met de ANWB speciale aandacht herstellen van fietsverlichting. Een goed werkende verlichting is belangrijk voor de zichtbaarheid op de weg. Zien én gezien worden.

Cursus
Tijdens dit Repair Café bestaat er de mogelijkheid voor aanmelding voor de cursus "Eenvoudige reparatietechnieken in en om huis". Veel apparatuur en objecten zijn namelijk best goed te repareren, ook voor iemand die wat minder vakkundig is met een schroevendraaier. Deze cursus, die 21 oktober tijdens het Repair Café in het wijkcentrum de Tempel gehouden gaat worden, kost 5 euro per bijeenkomst (inclusief koffie). Aanmelden kan ook op hengelorepaircafe@gmail.com of bij het beheer van de Tempel. Iedere maand weer repareren vrijwilligers samen met bezoekers allerlei spullen, die daardoor een verlengd leven krijgen. Dat is goed voor het milieu, goed voor de knip van de inbrengers en goed voor de vrijwilligers. Daar zijn we trots op.

Kom ook!
Je bent op 14 oktober van harte welkom in Kringloopwinkel Het goed aan de Hamerstraat 21 in Hengelo. Zeker de moeite waard om eens langs te komen.