Afbeelding
Foto:

Zorgverzekering voor minima blijft

OLDENZAAL - De collectieve zorgverzekering voor Oldenzaalse minima blijft ook de komende vier jaar nog bestaan. De gemeente gaat het contract voor deze verzekering verlengen.

De gemeente Oldenzaal biedt al jaren een collectieve verzekering aan via Menzis voor inwoners met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm. Zij betalen dan een relatief lage premie voor een uitgebreidere dekking. Dit jaar kan gekozen uit pakketten van 128, 140 en 160 euro. In het meest uitgebreide Garantpakket is ook het eigen risico meeverzekerd, evenals uitgebreide dekking voor onder meer brillen en tandheelkunde. Zo komen minima niet voor vervelende, hoge kosten te staan.

Nieuwe overeenkomst
Aangezien de Aanbestedingswet is gewijzigd, moet er een nieuwe overeenkomst met Menzis worden gesloten die niet meer onbeperkt van duur mag zijn. Gelet op de regels van deze wet heeft de gemeente Oldenzaal ervoor gekozen een overeenkomst af te sluiten voor een duur van vier jaar. Het verzekeringspakket wordt inhoudelijk niet gewijzigd. Ook de doelgroep die voor deze verzekering in aanmerking komt, minima met een inkomen dat niet hoger is dan 130 procent van het sociaal minimum (bijstandsnorm), blijft onveranderd.