Beweging goed voor senioren Hengelo
Beweging goed voor senioren Hengelo Foto:

Hengeloërs (grotendeels) tevreden over zorg

HENGELO - De inwoners van Hengelo die zorg ontvangen zijn over het algemeen positief over de geboden hulp. De gemeente is blij met deze conclucie uit het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek.

De gemeente heeft de afgelopen jaren steeds meer zorgtaken toegeschoven gekregen. Dit zijn taken die eerder onder bijvoorbeeld het Rijk of Provincie vielen, waardoor gemeenten dus ook zelf wat bij moesten leren qua zorgverlening. Inmiddels lijken de meeste aanloopproblemen opgelost. De resultaten van het onderzoek voor WMO-voorzieningen zoals huishoudelijke hulp wijzen uit dat de clie¨nten positief zijn over het contact met medewerkers tijdens de hulpaanvraag en de keukentafelgesprekken. Daarnaast geven zij aan dat de ondersteuning die ze krijgen, past bij de hulpaanvraag en dat clie¨nten zich beter redden. In het onderzoek zijn clie¨nten met name te spreken over de omgang door de medewerkers van de gemeente; bijna negen op de tien clie¨nten vinden dat de medewerker hen serieus nam bij het contact. Een verbeterpunt is dat niet alle inwoners bekend zijn met de mogelijkheden voor hulp.

Jeugdzorg
Op het gebied van jeugdzorg geven jongeren en ouders aan positief te zijn over de tijd die medewerkers nemen voor de clie¨nten. Verder geven zij aan dat de medewerkers echt naar hen luisteren en samen met hen zoeken naar oplossingen. Een verbetering voor de jeugdhulp is het verlagen van de wachttijden voor de hulp daadwerkelijk start.

Gesprekken
In november gaat de gemeente in gesprek met de ontvangers van zorg om te kijken hoe deze verbeteringen het beste doorgevoerd kunnen worden.