Fietstocht Hengelo

HENGELO - Op zaterdag 14 oktober organiseert de Werkgroep Markegrenzen van Museum Hengelo een fietstocht langs de historische noordgrens van Hengelo.

Ze vetrekken om 10:00 uur vanaf het informatiepaneel op de hoek van de IJsselstraat en de Haaksbergerstraat. Ze eindigen rond half één bij de Oldenzaalsestraat, ter hoogte van de Deurningerstraat. De deelname is gratis, maar een gift voor Museum Hengelo wordt op zeer prijs gesteld. Het informatiepaneel is op 9 september 2017 j.l. onthuld door wethouder Elferink. Het is het beginpunt van een fietsroute langs zeven oude en nieuwe grensstenen van de marke Woolde.

Tweede lezing Markante
Hengeloër

HENGELO - Donderdag 19 oktober wordt in het Museum Hengelo de tweede lezing gehouden in het kader van de 'Markante Hengeloërs'-cyclus.

Deze keer geeft Henk Methorst, restauratie architect, een lezing. Deze lezingen gaan over het leven van de markante Hengeloërs, hun jeugd, volwassenheid, loopbaan en aanverwante thema's. Aanvang is om 14.00 uur en deelname kost 5 euro, 2,50 voor donateurs. De cyclus bestaat dit najaar uit vier lezingen waarvan Methorst de tweede is. Verver volgen op donderdag 16 november Netty van de Nieuwboer, oud wethouder en burgemeester en op donderdag 14 december Clemens Dijkers, oud directeur ziekenhuis ZGT

Auf einmal

OLDENZAAL - Op dinsdag 24 en woensdag 25 oktober vertoont het Filmhuis Oldenzaal in het kader van het Overijssels FilmFestival de Duitse thriller AUF EINMAL.

De Turkse, in Berlijn woonachtige Asli Özge zet het onderzoek naar ware schuld voort in haar thrillerdrama Auf einmal. Karsten is de perfecte zoon, voorbestemd om in de voetsporen van zijn vader te treden. Maar alles wordt anders als de mysterieuze Anna op zijn feestje dood neervalt. Hij bleef na afloop als enige met haar over en iedereen wantrouwt hem.

Informatie
Woensdag 25 oktober wordt de film ingeleid door Kevin Toma. Op dinsdag 24 en woensdag 25 oktober om 20.00 uur is de aanvang. De entreeprijs is 6,00 / 9,00 Euro. Het adres is Stadstheater De Bond, Molenstraat 25. Voor verdere info zie http://filmhuisoldenzaal.nl