WTC Twente opent Business Centrum

HENGELO - Het World Trade Center Twente zal op november het nieuwe WTC Twente Business Centrum openen in Hengelo.

Het WTC was de afgelopen maanden druk bezig om het bestaande pand om te toveren tot een multifunctioneel pand. Dit moet dan een belangrijke uitvalsbasis voor internationaal zaken doen worden voor Twentse, internationaal opererende bedrijven. De opening op 6 november wordt gevierd met een uitgebreid programma in Hengelo. Het vernieuwde pand zal om 11.00 uur feestelijk geopend worden door gedeputeerde Eddy van Hijum van de Provincie Overijssel.

World Trade Day
Het middagprogramma staat in het teken van World Trade Day. Regionale ondernemers kunnen deelnemen aan workshops, presentaties en matchmaking sessies met buitenlandse ambassades. Naast een aantal succesvolle ondernemers van eigen bodem, zoals Bas Oude Luttikhuis (ikwilvanmijnautoaf.nl), Jan Harmen Wiebenga (Triboform) en voorzitter van de Twente Board Geert Braaksma (voorheen Sensata), zullen er buitenlandse experts en meerdere World Trade Center's te gast zijn. Meer dan 10 landen onder een dak. Een uitstekende gelegenheid om te laten zien wat het mondiale netwerk van World Trade Center's te bieden heeft aan de ondernemers uit Oost Nederland en het Duitse grensgebied.

Contacten
Het WTC draagt bij aan de promotie van internationale handel, onder meer door bijvoorbeeld handelsreizen te organiseren naar het buitenland. Zo komen Twentse en buitenlandse ondernemers met elkaar in contact. Deze zijn bijzonder waardevol, zeker voor Twentse ondernemers die hierdoor makkelijker van bedrijf tot bedrijf kunnen leveren.