Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Stampvol

Whaammm! Oeps, niet schrikken hoor. U zult wel denken wat gebeurt er nu? Slaat hij de deur nu zomaar voor mijn neus dicht?

Nou nee … en ja, eigenlijk wel. Ik ben er natuurlijk altijd voor u met raad en daad, maar sinds ik columns schrijf is het ineens verdacht druk op de feestjes bij ons thuis. Ik had niet gedacht dat het zo'n impact zou hebben, dat schrijven. Maar goed, het werd voor deze lokaal beroemde auteur dus tijd om maatregelen te nemen. Daarom sta ik nu bij de voordeur: "Eén erin, één eruit. Doorlopen mensen, links naast de koelkast is nog plek".

Over bezoekers gesproken. Wat was het weer lekker druk bij onze klanten die afgelopen weekend hebben meegedaan met de NVM Open Huizen Dag. Je bent ook eigenlijk gek als je niet meedoet. In de week van de Open Huizen Dag telt bijvoorbeeld het aantal bezoekers op Funda ruim 11 miljoen, met een piek in het weekend. Dat zijn allemaal gemotiveerde kopers die potentiële woningen selecteren op het online platform. Om daarna hun route langs de gekozen huizen uit te stippelen. Daar zit je als verkoper natuurlijk graag bij. Vanuit ervaring met vorige edities is het zelfs aantoonbaar dat er in de periode na de Open Huizen Dag 17% meer woningen van deelnemers worden verkocht, dan van niet-deelnemers. Dus het loont om met jouw verkoopwaar te pronken in deze unieke etalage.

Daarnaast is het ook een mooie gelegenheid om met een nieuwe doelgroep in contact te komen. Voor de potentiele kopers is het bezoek immers vrijblijvend. Dus oriënteren zij zich een slag in de rondte. En dat maakt dat er ook huizen in beeld komen die ze eerst links lieten liggen. En u weet het: hoe meer geïnteresseerde kopers u heeft, hoe beter de prijs.

Wacht, ik krijg ineens een idee. De vrijblijvendheid van dit feestje mag er wel af. "Kom er allemaal maar in mensen. Leg het cadeautje lekker in de doos die op tafel staat en loop dan maar gelijk door de schuifpui naar buiten. Het huis is al stampvol. Schat, als jij met de hapjes rond gaat, wil je dan gelijk even de woningbrochure van Namaco uitdelen? En jongens willen jullie, als het bier in de koelkast staat, even de computer aanzetten? We hebben volgens mij een huis vol potentiële kopers en verkopers. Wauw, mijn eigen Open Huis Dag. Aan de slag dan maar."

Patrick Oude Egberink
Directeur NAMACO Twente