MKB tour in Oldenzaal

OLDENZAAL - De MKB tour van de Provincie Overijssel heeft vrijdag een bezoek gebracht aan Oldenzaal. De afgelopen maanden trekken de gedeputeerden van Overijssel al door de provincie om in gesprek te gaan met gemeenten en ondernemers.

De sector midden- en kleinbedrijf is een zeer belangrijke banenmotor voor de Overijsselse economie. Dit staat of valt echter met het lokale ondernemersklimaat. Oftewel, welke hindernissen ervaren ondernemers en wat kunnen gemeenten en andere overheden doen om deze weg te nemen?

Stadsnoabers
De groep van de Provincie Overijssel werd vrijdagochtend ontvangen door het gemeentebestuur bij de Stadsnoabers. Dit is een nieuw samenwerkingsverband in de binnenstad waar onder meer de VVV en cultuurmakelaar in participeren. Zij werken samen aan het vitaal houden van de Oldenzaalse binnenstad.

Bedrijfsbezoek
De groep bracht ook een bezoek aan NieuweWeme. Dit omvat een zestal bedrijven, die ieder voor zich complete producten kunnen ontwikkelen, engineeren, produceren, distribueren en, indien gewenst, waar ook ter wereld in bedrijf stellen. De verschillende producten binnen deze bedrijven, zorgen voor een sterke marktpositie voor de NieuweWeme Groep.

Uitdagingen
De ondernemers in het MKB staan voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie; "Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat. In nauwe samenwerking zijn in 2016 de nodige plannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in volle uitvoering en leveren al mooie resultaten op."