Steven van Alfen/Mari Ailo-Zaia
Steven van Alfen/Mari Ailo-Zaia Foto: Steven van Alfen/Mari Ailo-Zaia

D66 Oldenzaal weer op oorlogssterkte

OLDENZAAL - De Oldenzaalse D66-fractie heeft een roerige tijd achter de rug. Inmiddels lijkt een en ander zich weer te stabiliseren, waardoor ook vooruit gekeken kan worden naar de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Het is geen geheim dat er sinds eind vorig jaar wat strubbelingen waren binnen de lokale D66. Onder meer door een conflict tussen toenmalig fractievoorzitter Yuri Ankoné en de twee andere D66-raadsleden, Andreas en Sasha Boers. Deze splitsten zich toen af als Lokale Partij Oldenzaal waarop Ankoné alleen achter bleef in de raad.

Ontdekkingsreis
Ook dit was geen lang leven beschoren, in mei besloot Ankoné om een soort van persoonlijke ontdekkingsreis te maken, maar hield wel nog vast aan zijn zetel. Deze gaf hij begin september op, waarop de D66-afdeling deze kon vullen met Steven van Alfen. Met de nieuwe lijsttrekker voor de komende verkiezingen Mari Ailo-Zaia hoopt hij de lokale afdeling weer in de kijker te kunnen spelen.

Vernieuwing
"Vernieuwing en verbinding vormen de rode draad voor ons de komende tijd", aldus lijsttrekker Ailo-Zaia. "We zijn blij dat we als D66 ons geluid weer kunnen laten horen in de gemeenteraad." Van Alfen: "Ik vind het een eer om D66 als raadslid te mogen vertegenwoordigen. Er komen, naast de begroting in november, nog een aantal belangrijke dossiers aan de orde in de raad en het is goed dat de ideee¨n van D66 Oldenzaal daarover ook weer gehoord kunnen worden."

Geen onbekende
Van Alfen is geen echte onbekende qua politiek. Zo was hij al bestuurslid binnen de afdeling, waarvoor hij ook al regelmatig vergaderingen volgde. De komende tijd zal de nadruk natuurlijk ook zeker liggen op de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Volgens lijsttrekker Ailo-Zaia zijn er al veel betrokken mensen bij de afdeling die positief staan tegenover de toekomst en bereid zijn om mee te helpen. Daarom organiseert de partij op zaterdag 7 en 14 oktober het 'D66 Content Event', waar zij verschillende thema's van de verkiezingsprogramma's bespreken. Kijk voor meer informatie ook op: oldenzaal.d66.nl/agenda.